Lite om vårt hem och valpkullen
Vi bor idylliskt på landet, bra för våra hundar!
Schäferhundar är Harry's stora passion.
Den 31:e januari 2009 födde vår schäfertik, Mittilandets Diedjie, 7st valpar. 3 tikar och 4 hanar, väldigt livskraftiga och jämna i storlek. 6st såldes och en, en hane (Akko) behöll vi.
Valparna avlades i syfte att skapa lugna, stabila, friska och harmoniska familjehundar som givetvis även är tänkt fungera bra i brukssammanhang. Försäljning genomfördes enl. SKK's regler.
Uppfödaren, jag - Harry Banfather - är själv aktiv i den lokala brukshundklubben som styrelsemedlem och som ansvarig för klubbens RUS aktiviteter där hundars mentala egenskaper kartläggs - s.k. MH:n.
Familjens alla medlemmar är och har varit hundfolk sedan flera generationer tillbaks. Diedjie var vår 4:e schäfertik, hennes föregångare kom samtliga från Statens Hundskola i Sollefteå.

2011-02-27
Det är roligt så här efteråt, strax efter valparnas 2 årsdag, att kunna rapportera att valpköparna verkar vara nöjda. 2 träffar vi mera regelbundet och det är förstås den egna dotters - Ursa som är nog den livligaste av dem och kör slut på brodern Akko när de träffas på c:a 10 minuter. Ada, den enda långhårig av valparna har också en egen hemsida och hennes ägare Sven & Barbro verkar nöjda och verkligen älskar Ada.
Hade även ganska nyligen kontakt med 2 andra köpare, tiken Enya och hanen Ozzie och från deras ägare hör man också enbart positiva kommentarer.
KUL!Diedjie & Akko 20090522

Notera gärna att vi inte har någon kennel och inte bedriver "proffs" uppfödning. Varken våra hundar eller valpar hölls i någon bur utomhus, de föddes i ett numera oanvänt sovrum i bostadshuset och hade fri tillgång till den del av huset där familjen uppehåller sig mest med allt vad detta innebär för hundarnas sociala umgänge med folk (och våra katter). Vi har haft äran att få mycket bra stöd från Diedjies uppfödare http://www.kennelmittilandet.com/  och den kenneln där valparnas fader fanns http://www.kennelatila.se/ . Detta är vi mycket tacksamma för. Vårt självskrivna mål var att göra allt "rätt" så att valparna skulle få den bästa möjliga start i livet. Eftersom denna var vår första och enda valpkull är vi mycket måna om att veta hur det går för dem och vi tar gärna emot bilder då och då