Lite fakta om Harry
Harrys bakgrund.

Jag föddes i London 1954. Gick i engelsk skola 1959 - 1971. Började hösten 1971 en 5-årig teknisk utbildning sponsrad av General Motors. Erhöll Higher National Certificate Mechanical engineering (c.a civilingenjör). Jobbade sedan fram till 1977 på GMs fabrik i Luton.
Flyttade 1977 till Sverige för att gifta sig med Ann-Mari.
Under tiden Ann-Mari läste färdigt till civilingenjör kemi på Chalmers i Göteborg, lärde jag mig svenska och försörjde mig som bilmekaniker på Saab-Ana Askim.
1979 flyttade vi till Marbäck nära Ulricehamn där jag jobbade på:
Volvo (Bil o Traktor) i Borås, Saab-Ana Ulricehamn som fordonstekniker och sedan på Bogma Maskin AB först som servicetekniker och sedan som konstruktör, servicechef och konstruktionschef. Var även en period konstruktör på Helge Nyberg AB.
Hösten 1989 gick Bogma Maskin AB i konkurs varvid jag (då servicechef och biträdande konstruktör) startade Tekmo Service AB tillsammans med Pentti Virtanen. Tyvärr avled Pentti efter c:a 2 år och jag drev firman vidare tills 1999 då jag tog en anställning hos Parker Pneumatic AB (numera Parker Hannifin Manufacturing Sweden AB) som chef för utvecklingslaboratoriet. Tekmo Service AB's verksamhet såldes 2002.
Förutom den stora passionen för schäferhundar (och hundar i övrigt) har jag flera olika intressen: Musik (spelar en rad olika instrument, sjunger i kör och komponerar lite också), bilar (har en hobby bil en pick-up Mitsubishi L200 från 2007)  jakt; jagar älg och rådjur, och slutligen gillar att se på film och bra deckare. Läser mycket.
Tillsammans med min hustru fick vi under åren 1983-87 tre barn Sara, Rebecca & Kaj.
Min svärmor blev 1980 fodervärd åt Statens Hundskola och erhöll då HS Maxa vår första schäfertik. Det var dock jag som gick på Ulricehamns brukshundklubb med Maxa och sedan blev ägare till Maxa då hon pensionerades från att ha varit avelstik. Maxa blev 12 år och 10 månader. Det var starten till ett innehav av (än så länge) 4 schäfertikar i rad, sedan en schäferhane och nu senaste ännu en schäfertik. En del av dessa hundar gick omlott. 2004 hamnade jag på UBK's styrelse och utbildade mig till A-figurant för MH. 2007 tog jag över ansvaret för Ras Utvecklingssektorn på klubben (RUS) och har arrangerat och administrerat test av ett flertal hundra hundar. Klubben la ned MH verksamheten 2018 p.g.a. brist på officianter. 
Jag är född och uppvuxen med hundar, vid födseln hade föräldrarna en Sealyham terrier. Då jag var 5 blev det en blandras som blev nästa 13 år gammal. Därefter fastnade jag för schäfrar även om jag gillar alla hundraser..

Harry & Barney våren 2021.